Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міський голова Львова: Готуємось до найгірших варіантів, бо люди мають бути в безпеці

22 жовтня, 11:00

Львів'яни, скидається, вже перестали дивуватися тому, що число нових виявлених хворих на ковід перевищує три сотні за добу. Не виняток – 21 жовтня. 

За інформацією, що її оприлюднила у ранковому щоденному звіті заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, за вчорашню добу лабораторні центри провели 2126 ПЛР-тестів. 318 – позитивні. Серед них львів’ян – 83.
Станом на ранок 22 жовтня у Львові та на Львівщині підтверджено 26024 випадки інфікування коронавірусом, з них 740 – летальні. 10248 пацієнтів одужали.
За весь період карантину, від 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулись 10013 осіб, госпіталізовані – 2354, на амбулаторному лікуванні – 7659, виписані – 2171. Зараз у лікарні – 183 особи, в реанімації – 6, на апаратах  ШВЛ – 3. У 8-й лікарні – 84 пацієнти, у 1-й – 77, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 216. 

За повідомленням пресової служби облдержадміністрації, за попередню добу в області госпіталізовано з підозрою на коронавірус 126 осіб. Скеровано на самоізоляцію 1502. 129 пацієнтів перебувають у відділеннях реанімації. 36 – на апаратах ШВЛ.

Ситуацію щодо COVID-19 у Львові на радіо «Люкс FM» прокоментував мер Андрій Садовий: «По лікарнях спостерігаємо рівну ситуацію, але це не є глобальний показник. Все одно потрібно думати про безпеку, одягати маску, зайвий раз не перебувати в натовпі, дотримуватися дистанції».

За словами міського голови,  від самого початку карантину у міських лікарнях зарезервовано 920 ліжок для ковідних хворих, і станом на нині їх заповнення – – 50%. «Але потрібно розуміти, що тільки частина з пацієнтів, які перебувають у цих лікарнях, мають коронавірус, бо ми маємо особливу увагу до тих, у кого запалення легень. Наприклад, на Топольній сьогодні є 216 осіб із запаленням, але тільки у половини з них є ковід. Ми прийняли рішення ще на 50% збільшити резерв ліжок в лікарнях, на крайній випадок. Також збільшуємо кількість точок підключення кисню, докупляємо кисневі концентрати. Готуємось до найгірших варіантів, бо люди мають бути в безпеці. Треба розуміти, що Львів – це не острів. Збільшується рівень захворюваності по області, по Україні. Але мені здається, що ця політика міста – проводити велику кількість тестувань – дала свій результат. Десь 15−20% мешканців вже перехворіли на коронавірус і зараз становлять наш золотий запас».

На підсумок Андрій Садовий зазначив, що медична система Львова станом на сьогодні справляється із ситуацією, але прогнозувати, що буде за місяць-два, – дуже складно.

Тим часом, у міському управління освіти повідомляють, що йдуть повним складом на двотижневий карантин (через велике число недужих на ковід працівників) дитячі садки, і таких у Львові наразі три –  № 44, № 57 та № 153. Ще у двох садочках закрили по одній групі.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати