Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС та Британія відновлюють переговори про торгівлю після Brexit

22 жовтня, 14:58

Цього четверга Велика Британія та Євросоюз відновлюють перемовини про нову торговельну угоду після 7 днів, втрачених через погрози і взаємні звинувачення, та буквально за кілька тижнів до дедлайну.

Про це повідомляє Euractiv, передає Укрінформ.

Варто зауважити, що офіційний Лондон з минулої п’ятниці не бажав повертатися до цих уже довготривалих переговорів – через те, що лідери ЄС на саміті заявили про необхідність для Великої Британії піти на поступки Брюсселю щодо спірних питань.

Британський прем’єр Борис Джонсонс зазначив, що готовий вийти з переговорного процесу, та все ж після вчорашньої телефонної бесіди між лідерами перемовин з обох сторін уряд країни заявив, що наразі основа для продовження переговорів з’явилася.

Так, у спільному документі передбачається, що головний перемовник від Британії Девід Фрост і його брюссельський колега Мішель Барньє проведуть новий раунд перемовин уже найближчими днями.

Як відомо, дедлайном для підписання нової торговельної угоди між Об’єднаним Королівством та ЄС за підсумками нових реалій після Brexit є кінець жовтня цього року.

«Переговори будуть проходити за всіма столами переговорів одночасно. Якщо обидві сторони не домовляться про інше, переговори будуть проходити щодня, включаючи вихідні», - йдеться в документі.

Однак наголошується, що «на переговорах нічого не вважається узгодженим до тих пір, поки не буде досягнута остаточна загальна угода».




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати