Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Другу чергу меморіалу жертв Голодомору почнуть будувати за кілька місяців

22 листопада, 11:40
Фото з архіву "Дня"

Повномасштабне спорудження другої черги меморіалу жертв Голодомору 1932-1933 років розпочнеться впродовж найближчих кількох місяців.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів під час відкриття Міжнародного форуму до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років, передає УНН.

“Відновленню історичної правди (про Голодомор — ред.) буде сприяти будівництво другої черги меморіалу жертв Голодомору. Впродовж наступних кількох місяців розпочнеться його повномасштабне спорудження”, — зазначив віце-прем’єр.

За його словами, цей музей повинен стати повноцінним музейним комплексом, що розкриває суть злочину комуністичної влади проти українського народу. Як підкреслив С.Кубів, завдяки просвітницькій роботі держави й неурядових організацій правда про події 1932-1933 поширюється за межами України, тож усе більше й більше країн визнають факт Голодомору в Україні геноцидом, а заходи, присвячені роковинам Голодомору, збирають тисячі людей за кордоном.

При цьому він додав, що в розпорядженні держави є сотні правдивих документів про Голодомор, які свідчать, що тільки в одній області на межі смерті через голод опинилися понад 600 тисяч українців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати