Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У морі біля Одеси у 53 рази перевищений вміст нафтопродуктів

22 листопада, 20:10
Фото: dumskaya.net

У морі біля місця аварії танкеру в Одесі в 53 рази перевищений вміст нафтопродуктів. 

Про це повідомив виконуючий обов’язки голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні біля Одеси сів на мілину танкер "Делфі" (під прапором Молдови). Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько – Чорноморського округу здійснено виїзд та проведено відбір проб вод на місці знаходження підтопленого танкеру та передано до відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції. В результаті, встановлено перевищення по вмісту у воді нафтопродуктів у 53 рази на місці аварії", - написав Єгор Фірсов.

Також він зазначив, що проводиться постійний моніторинг місця забруднення, державні інспектори знаходяться на місці події.

"Представники Державної екологічної інспекції відповідно до закону і процедур розрахують шкоду, завдану навколишньому природному середовищу, з подальшим зверненням з претензією щодо відшкодування завданих збитків. Наразі Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кримсько – Чорноморського округу разом з представниками АМПУ проводиться повторне обстеження місця аварійної події та повторний відбор проб у зв’язку з появою плям маслянистого складу", - додав Єгор Фірсов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати