Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві активісти третій тиждень блокують забудову національного парку

23 січня, 16:32
Фото Twitter Арсеній Пушкаренко

Громада Голосіївського району третій тиждень блокує будівництво на вулиці Потєхіна, 9 з вимогою припинити забудову території військової частини №Е6133А, яка безпосередньо прилягає до Національного природного парку «Голосієво».

Нагадаємо, у 2014 році Служба безпеки почала будівництво масштабного житлового комплексу на вулиці Потєхіна, 9 на узліссі Голосіївського парку. Протестувальники впевнені, що новий житловий комплекс з тринадцяти 27-поверхових будинків на 3269 квартир (з них тільки 327 планується виділити співробітникам СБУ, решта - для комерційного продажу) в безпосередній близькості від Національного природного парку "Голосіївський", загрожує не тільки комунальним і транспортним колапсом у Голосіївському районі столиці, а й знищенням Національного природного парку, що входить до Природно-заповідного фонду України.

29 грудня на зустрічі з представниками обуреної громадськості, після того, як протестувальники організували пікет під стінами СБУ, начальник департаменту господарського забезпечення СБУ Володимир Кіптенко публічно заявив: "Давайте на сьогоднішній день призупинимо будівництво, підготуємо всі документи, зробимо доповідь голові, і нехай він приймає рішення". Однак будівництво продовжується і сьогодні, стверджують активісти. Більше того, у середу, 20 січня, сталася сутичка між місцевими мешканцями і групою титушек, яких випустили на вулицю для розгону мирної акції місцевих жителів.

Арсеній Пушкаренко, громадський діяч, представник Ініціативи «Збережемо Голосієво» повідомляє, що кияни зараз перекрили дорогу на знак протесту проти незаконної забудови Голосіївського лісу.

Боротьба за право на Голосіївський ліс продовжується. Служба безпеки будує масштабний житловий комплекс на вулиці Потєхі...

Опубліковано Збережемо Голосієво 23 січня 2016 р.

Нападение титутшек на граждан Голосеева. Фото и видео. 22.01.2016

Опубліковано Об'єднання громадян "Вартові Голосієва" 22 січня 2016 р.

Дневник обороны ГолосееваСитуация все драматичнее. Чем дальше в лес – тем злее дятлы, точнее, титушки. Итак, краткое...

Опубліковано Об'єднання громадян "Вартові Голосієва" 22 січня 2016 р.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати