Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент підписав зміни до закону про державні закупівлі

23 січня, 18:46
Фото АПУ

Президент Петро Порошенко підписав Закон України про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” та деяких інших Законів України щодо здійснення моніторингу закупівель. Про це в мережі Facebook повідомила прес-служба Глави держави.

“Закон дозволяє органам державного фінансового контролю здійснювати ефективний моніторинг закупівель з метою попередження порушень у цій сфері та дотримання замовниками законодавства на всіх стадіях закупівлі. Закон сприятиме попередженню втрат публічних коштів шляхом посилення контролю за публічними закупівлями, а також створює умови для подолання корупції в цій сфері”, — йдеться в повідомлені.

Президент зазначив, що підписані ним зміни до Закону про державні закупівлі, впроваджують автоматичний ризик-менеджмент у закупівлях.

"В онлайні працюватиме система ризик-індикаторів, яка сигналізуватиме контролюючому органу про те, що з цим учасником щось не так. Це нововведення адресовано, в першу чергу тим, хто навчився чи вчиться дурити ProZorro. Алгоритми будуть підказувати, куди саме дивитись, як на максимально ранніх стадіях вирахувати тих, хто хоче обійти систему",- підкреслив Порошенко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати