Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві набирає обертів незаконна торгівля первоцвітами (фото)

23 лютого, 19:12
Фото Миколи Тимченка, "День"

Щороку наприкінці зими природа ласкає нас першими промінями тепла. Здається, що весна зовсім близько, а навкруги починається вир життя. Як не дивно, саме у цей час гинуть рослини, насамперед первоцвіти.

Кожної весни екологи б'ють на сполох, намагаючись пробудити свідомість українців. Багато з нас навіть не замислюється, що одна вирвана квітка первоцвітів — це вкрадене життя у 45 паростків, які вона могла би дати у майбутньому.

У цьому році Міністерство екології та природних ресурсів вкотре попередило, що за незаконне придбання та збут квітів передбачено штраф від 510 до 1700 гривень з конфіскацією рослин. Однак такі покарання, на жаль, ніяк не зупиняють людей.

Сьогодні з подібною ситуацією зіштовхнувся більд-редактор газети "День" Микола Тимченко. 

"На перехресті вулиць Саксаганського та Льва Толстого я помітив близько десяти молодих людей, які прямо на дорозі продавали первоцвіти поміж машин. Поліція, яку я викликав, приїхала за кілька хвилин. Щойно побачивши її, продавці почали тікати. У цей момент я підійшов до поліції, що зупинилися перед перехрестям, та вказав напрямок, у якому втекли порушники. Поліція здивовано запитала: "Що ви пропонуєте нам робити?", - розповів Микола.

Нагадаємо, щороку в Україні за сезон знищують 20 мільйонів первоцвітів заради продажу. Без попиту нема пропозиції. Тому пам'ятайте, що кілька днів квітки у вашому домі не варті таких втрат для природи. 

Фото Миколи Тимченка, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати