Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Жителі Нових Санжар звинуватили у сутичках приїжджих провокаторів

23 лютого, 16:41
Фото Укрінформ

Жителі селища Нові Санжари на Полтавщині запевнили, що причиною сутичок стала непоінформованість населення та провокації невідомих приїжджих.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на ТСН.

Мешканці селища Нові Санжари, де сталися заворушення під час прибуття евакуйованих з Китаю українців, засудили насильницькі дії, які мали місце у селищі.

Відповідальність за насильство вони покладають на невідомих приїжджих, котрі й спровокували заворушення. Зокрема, наразі немає відповіді на питання, хто приніс та підпалив на місці шини. Люди зізнаються, що їм дуже соромно за те, в якому світлі Нові Санжари побачив увесь світ.

"Ми – нормальні українці, ми не середньовічні варвари. Просто люди не були інформовані", - кажуть вони.

22 лютого у містечку двічі відбулися збори жителів. Спершу з людьми спілкувався відомий лікар Євген Комаровський, потім відбулася розмова представників місцевої громади з православним духовенством.

Головною претензією жителів був брак комунікації – люди обурені тим, що влада не попередила про розміщення евакуйованих осіб на карантин на території їхнього містечка. Також новосанжарці злякалися великої кількості військової техніки та силовиків, яких нагнали забезпечити супровід і розміщення осіб, яких вивезли з Китаю.

Не визнає своєї відповідальності й Володимир Сіренко, якому інкримінують напад автомобілем на бійців Нацгвардії.

"Я ні на кого не збирався наїздити – що я, зовсім вже?" – сказав чоловік, якому суд визначив запобіжним заходом домашній арешт.

Наразі у Нових Санжарах Полтавської області на карантині перебувають 73 особи. Це громадяни України та інших держав, що повернулися з китайського міста Ухань, а також персонал, лікарі та міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати