Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парламент Франції схвалив закон, що робить жорсткішими правила для мігрантів

23 квітня, 12:41
Фото Reuters

Нижня палата французького парламенту - Національна асамблея схвалила новий закон про імміграцію, який передбачає більш жорсткі правила щодо надання притулку. Про це повідомляє Le Monde.

«Після десятків годин дебатів, які тривали протягом семи днів, депутати прийняли у першому читанні законопроект про притулок-імміграцію... Законопроект підтримали 228 депутатів, проти виступили 139, 24 - утрималися», - повідомили у парламенті.

Текст закону, який представляв та обгрунтовував міністр внутрішніх справ Жерар Коломб, головним чином спрямований на скорочення часу, необхідного для розгляду заяв щодо надання притулку, але при цьому збільшення терміну утримання до депортації тих, кому його не надають. Новий закон збільшує вдвічі можливий термін тримання під вартою для іноземців, які очікують на депортацію - з 45 до 90 днів.

Як зазначається, депутати розбилися на два «табори» - прихильники правлячої партії, яка виступила ініціатором законопроекту, та опозиція, яка вважає несправедливим таке тривале затримання, називаючи його позбавленням волі. Деякі депутати вимагали встановити ліміти для прийому іноземців, відповідно до національних інтересів, причин прибуття в країну, тощо. Але цих змін внесено не було.

За процедурою, документ передадуть до верхньої палати – Сенату, де його розглядатимуть на початку літа.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати