Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський: У світі очікують другу хвилю коронавірусу, і Україна має бути до неї готовою

23 травня, 17:47

Президент України Володимира Зеленський наголошує на важливості забезпечення оперативних закупівель засобів індивідуального захисту та обладнання для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Як повідомляє прес-служба президента України, в суботу на традиційній нараді з боротьби із коронавірусом міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в Україну були доставлені літаком понад 100 тис.респіраторів завдяки допомозі однієї з національних компаній, також налагоджена співпраця зі Світовим банком для закупівлі всього необхідного, а з наступного тижня почнуть укладатися контракти для майбутніх закупівель.

"Лікарні, медики, аптеки – скрізь повинні бути маски, дезінфектори, обладнання. Закупівлі тривають занадто довго. Треба шукати виходи, щоб скоротити цей процес, щоб надалі Міністерство закуповувало все швидше. Яка у нас складна бюрократія – ми знаємо. Знайдіть шляхи спростити її. Кожна затримка може коштувати нам життів. У світі очікують другу хвилю коронавірусу. Ми порівняно добре пройшли першу, хоча, на жаль, втратили понад 600 життів. Маємо бути готовими з усіма процедурами і надалі", – наголосив Зеленський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати