Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Спілка журналістів вимагає надати докази у справі Гужви

23 червня, 10:44
Фото Артема Сліпачука, "День"

Національна спілка журналістів вважає надзвичайною ситуацією обшук у редакції "Страна.ua" і затримання головного редактора інтернет-видання Ігоря Гужви, а також вимагає надати переконливі докази у справі.

Про це у Facebook написав 23 червня голова НСЖУ Сергій Томіленко.

"Обшук редакції ЗМІ та затримання головного редактора - надзвичайна ситуація! Особливо враховуючи, що "Страна.ua" має високі рейтинги і дозволяє собі системно критикувати високопосадовців. Тому силовики мають якомога швидше надати переконливі докази на підтвердження серйозності висунутих звинувачень", - написав Томіленко.

Він звернув увагу на те, що до Гужви не допустили адвокатів і проводили операцію уночі.

"Редакційна політика цього інтернет-видання, безумовно, викликає багато питань. Але вона має обговорюватися самими журналістами, експертами, суспільством. Якщо є порушення закону - то тільки тоді включається держава", - зазначив Томіленко.

Він додав, що міжнародні партнери НСЖУ стривожені нічними обшуками і затриманнями і вимагають аргументованих пояснень саме такій поведінці силовиків.

"Ситуація, коли Генпрокуратура змагається за "лайки" у Фейсбуці тих, кому не подобається редакційна політика "Страни", - неприйнятна!", - написав Томіленко.

Нагадаємо, напередодні правоохоронці затримали Ігоря Гужву через підозру у вимаганні грошей від народного депутата за неопублікування матеріалу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати