Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Влада Туреччини заарештувала майже 300 охоронців Ердогана

23 липня, 12:14
Фото Reuters

У Туреччині заарештували 283 члена президентської гвардії Реджепа Таїпа Ердогана, підозрюваних у причетності до спроби державного перевороту.

Про це повідомляє BBC.

Гвардія, що складається з щонайменше 2500 військових, дислокована в президентському палаці в Анкарі.

Влада надала ордери на арешт 300 людей, поки встигли затримати тих, хто перебував у столиці.

Раніше віце-прем'єр Туреччини Нуреттін Джаніклі розповів, що арешти і звільнення близько 60 тисяч осіб після заколоту були лише "верхівкою айсберга", і пообіцяв, що арештів буде ще більше.

Серед звільнених і затриманих понад 9 тисяч поліцейських, 3 тисячі суддів і 6 тисяч військових, а також вчителі та декани університетів.

Напередодні Туреччина також вирішила тимчасово призупинити дію Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод у зв'язку з надзвичайним становищем в країні. При цьому президент Туреччини не виключає можливості введення смертної кари в країні.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася з спробою повстання армії. Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну. Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні. Раніше повідомляли про 265 жертв, з них 104 військові, решта - цивільні особи.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати