Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Військово-морські сили США отримали новітній авіаносець вартістю $13 млрд

23 липня, 21:43
Кадр з youtube.com

Військово-морські сили США отримали новітній авіаносець - USS Gerald R. Ford (CVN 78). Офіційна церемонія введення в експлуатацію відбулася 22 липня на базі у Норфолку, штат Вірджінія.

Про це повідомляє сайт американського флоту.

Авіаносець USS Gerald R. Ford - головний корабель класу Ford. Це перший новий клас кораблів в американському флоті більш ніж за 40 років. Він почне поетапну заміну авіаносців класу Nimitz.

Загальна вартість корабля, побудованого при адміністрації Барака Обами, склала $12,8 млрд. Довжина авіаносця - 337 метрів, ширина - 76 метрів. Він може приймати більше 75 військових літаків і розвивати швидкість до 56 км/ч.

На судні будуть служити 2600 моряків, що на 600 менше, ніж на попередніх поколіннях авіаносців. Повітряне крило, яке буде підтримувати USS Ford, може додати більше персоналу, який розрахований на більш ніж 4600 членів екіпажу.

У церемонії взяв участь президент США Дональд Трамп. Він оголосив, що в цьому році домігся збільшення витрат на оборону на $20 млрд, а на наступний рік планує збільшення в розмірі $54 млрд.

"Американська сталь і американські руки створили 100-тисячотонне послання світу. Могутність Америки не має собі рівних", - сказав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати