Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Джонсон і Трамп укладуть угоду з торгівлі між Британією та США до липня 2020 року

23 вересня, 12:38
Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і президент США Дональд Трамп можуть оголосити про домовленості укласти угоду з торгівлі між двома країнами до липня 2020 року, повідомляє британська Sun із посиланнями на інформоване джерело.

Оголошення може бути зроблене за підсумками зустрічі двох лідерів "на полях" ГА ООН, запланованої на вівторок, зазначається в повідомленні, передає Інтерфакс-Україна.

Як сказало виданню високопоставлене урядове джерело, "політичну волю укласти угоду до липня мають наразі обидві сторони".

"Це велика перемога для нас, і Трампу дуже хочеться прокричати про це в Штатах", - цитує газета висловлювання співрозмовника.

Він додав, що "обабіч Атлантики є розуміння того, що це необхідноз зробити саме на цей термін, оскільки незабаром після нього розпочинається виборча кампанія в США".

Sun пише, що Джонсон і Трамп раніше планували також представити у вівторок детальну дорожню карту переговорів щодо торговельної угоди, але вирішили відкласти, щоб "відшліфувати" деталі. Передбачається, що дорожня карта може бути оприлюднена під час приїзду Трампа до Лондона в грудні на саміт НАТО.

Хоча переговори формально не можуть розпочатися доти, доки Велика Британія не вийде з ЄС, офіційні особи вже кілька місяців обговорюють рамки майбутньої угоди, зазначає видання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати