Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На сайті поліції Херсонської області поширили фейк про загибель американських інструкторів

23 вересня, 14:24

23 вересня, об 11:45 на сайті ГУ Національної поліції в Херсонській області з’явився новина «На Херсонщині поліція з’ясовує обставини загибелі американських військових радників». 

У матеріалі йшлося про те, що під час військових навчань на території Олешківського полігону сталася трагедія: артилерійський снаряд потрапив у бункер, де перебували американські військові радники. В тексті зазначили, що від отриманих поранень загинуло 8 осіб, назвавши імена й військові звання нібито загиблих.

Невдовзі на сайті ГУ НП та на офіційній сторінці обласної поліції у Facebook зявилося спростування. «Офіційно повідомляємо, що дана інформація є фейком і не відповідає дійсності», – повідомили на сайті ГУ НП в Херсонській області.

В цей час місцеві і всеукраїнські видання встигли поширити фейкову інформацію.

Пізніше на офіційній сторінці Національної поліції України у Facebook повідомили: «Сьогодні об 11:45 зафіксовано несанкціоноване втручання у роботу офіційного вебсайту Нацполіції. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація. Сайт Національної поліції України тимчасово відключений».

Зазначимо, що сьогодні на Херсонщині проходять військові навчання «Об’єднані зусилля-2020», які відвідує президент України Володимир Зеленський. У ході навчань британські та українські військові здійснюють форсування Дніпра у Бериславському районі та інші маневри.

Сьогодні схожий фейк з’явився і на Рівненщині. На сайті поліції Рівненщини та міської ради м. Вараш з’явилося повідомлення про те, що у Вараші «вводять надзвичайний стан через викид радіації» через вибух на атомній електростанції. Інформація не відповідає дійсності, про що теж повідомили у місцевій поліції.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати