Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Каролін Емке отримала Премію миру німецьких книготорговців

23 жовтня, 17:06
Фото Reuters

В останній день Франкфуртського книжкового ярмарку сьогодні німецька публіцистка Каролін Емке отримала Премію миру німецьких книготорговців. Цієї премією відзначений внесок 49-річної журналістки і письменниці у суспільний діалог.

Емке зробила собі ім’я, працюючи з гарячих точок для видань Der Spiegel і Die Zeit. Окрім того, вона відома своїми виступами проти зростаючої агресивності і поляризації в суспільстві.

Остання книга Емке з назвою "Проти ненависті" щойно вийшла друком і була представлена на книжковому ярмарку у Франкфурті-на-Майні. У ній Емке виступає проти націоналістичного та релігійного фанатизму і протиставляє йому культурне розмаїття.

Премія миру німецьких книготорговців, грошовий еквівалент якої становить 25 тисяч євро,  була заснована в 1950 році. Минулого року премію отримав німецький письменник іранського походження Навід Кермані. Серед лауреатів премії раніше також були Світлана Алексієвич, Герман Гессе, Карл Ясперс, Вацлав Гавел.

Нагадаємо, вчора у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відкрився Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати