Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Влада Львова проситиме про обмеження інспекційних перевірок підприємств

23 жовтня, 13:08

У Львові та області зростає число нових виявлених інфікованих за минулу добу. Якщо вчора ішлося про 318 позитивних ковід-осіб, то сьогодні вже про 378. Про це повідомила у щоденному ранковому звіті заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії корона вірусу Галина Слічна. 

У звіті також ідеться про те, що загалом коронавірусну інфекцію виявлено у 26399 осіб, 753 людини померло. 10422 пацієнти одужали.

За весь період карантину, з 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулись 10084 особи, госпіталізовані – 2364, на амбулаторному лікуванні – 7684, виписані – 2180. Зараз у лікарні – 186 осіб, у реанімації – 6, на апаратах ШВЛ – 2.  У 8-й лікарні – 89 пацієнтів, у 1-й – 75, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 228.

Згідно з повідомленням пресової служби ЛОДА, за попередню добу в області госпіталізовано з підозрою на коронавірус 151 особу. Скеровано на самоізоляцію 1457. 126 пацієнтів перебувають у відділеннях реанімації. 39 – на апаратах ШВЛ.

Учора, 22 жовтня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради  прийняли рішення «Про обмеження заходів контролю суб'єктів підприємницької діяльності на період дії карантину». Місто скерує звернення до центральних органів влади, аби тимчасово обмежити інспекційні перевірки підприємств у період карантину, а також призупинить перевірки міської інспекції праці.
«Проєкт рішення підготовлено за результатами зустрічі міського голови з ініціативною групою підприємців, – говорить начальник управління економіки ЛМР Олег Забарило. –  Це рішення передбачає ініціювання перед Асоціацією міст, Кабміном та Верховною Радою прийняття законів № 3993 та № 3853−1, які вже по суті є напрацьовані і зареєстровані. Ці документи спрощують ведення господарської діяльності для платників єдиного податку і загалом сприяють розвиткові та збереженню спрощеної системи оподаткування. Також цим проєктом рішення ми звертаємось до державних контролюючих органів. Просимо про непроведення перевірок у період карантину, зокрема – малого та мікробізнесу. Зі своєї сторони, забороняємо проведення інспекційних відвідувань інспекцією праці Львівській міській раді». 

На думку Львівського міського голови Андрія Садового, таке рішення необхідне для підтримки малого та середнього бізнесу у карантин. «Ситуація – дуже складна, – вважає мер. –  Підприємці – на межі виживання. Коли держава хоче з листопада відновити всі перевірки, це означає добити до кінця. Тому ми повністю підтримуємо це рішення». 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати