Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У США запустили ракету Falcon 9 з супутником повітряних сил США (відео)

23 грудня, 17:54
Фото SpaceX

У США з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида, стартувала на орбіту ракета-носій Falcon 9 із супутником системи глобального позиціонування третього покоління GPS III Військово-повітряних сил США.

Про це повідомила компанія-розробник ракети SpaceX.

Раніше компанія вже чотири рази відкладала запуск ракети, яка повинна була стартувати з космодрому ще 18 грудня. У суботу, 22 грудня, запуск перенесли через несприятливі погодні умови, а саме сильний вітер у верхніх шарах атмосфери.

Також повідомляється, що через вимоги місії SpaceX не намагатиметься приземлити Falcon 9 на першому етапі після запуску.

Falcon 9 є носієм супутника GPS III вагою 3,8 тонни, який стане першим апаратом третього покоління у запланованому орбітальному угрупованні з 32 супутників.

Зазначається, що подібні супутники повинні поступово замінити собою застарілі апарати, які наразі забезпечують GPS-сигнал по всьому світу.

Новітні GPS-супутники мають велику потужність сигналу і дозволяють визначати місце розташування цивільних об'єктів в три рази точніше, ніж супутники, які використовуються зараз. Крім того, вони мають поліпшені можливості по боротьбі з перешкодами і в вісім разів більше захищені від придушення противниками.

Спочатку супутник планується розмістити на висоті близько 1 тис. км над планетою, а потім переправити на середню навколоземну орбіту – у 20 тис. км над Землею.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати