Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США продовжать дипломатичні відносини з Венесуелою через уряд самопроголошеного президента

24 січня, 13:09
Фото: Reuters

Сполучені Штати будуть підтримувати дипломатичні відносини з Венесуелою через який оголосив себе президентом екс-спікера венесуельського парламенту Хуана Гуаідо, заявив держсекретар США Майк Помпео.

"Сполучені Штати підтримують дипломатичні відносини з Венесуелою, і будуть здійснювати відносини з Венесуелою через уряд тимчасового президента Хуана Гуаідо, який запросив нас залишатися в Венесуелі", - йдеться в заяві М.Помпео, передає прес-служба Державного департаменту США на офіційному сайті.

Дипломат також заявив, що не визнає заяву президента Венесуели Ніколаса Мадуро про розрив дипвідносин з США.

"США не визнають режим Мадуро в якості уряду Венесуели. Відповідно, Сполучені Штати не вважають, що у колишнього президента Ніколаса Мадуро є законне право розривати дипвідносини", - сказав держсекретар.

Одночасно М.Помпео попередив, що Вашингтон готовий "притягнути до відповідальності всіх, хто буде загрожувати безпеці нашої дипмісії і її співробітників".

Раніше Н.Мадуро у відповідь на визнання президентом Дональдом Трампом Х.Гуаідо заявив про своє рішення розірвати дипвідносини з США.

У минулу середу очолює венесуельську опозицію екс-голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуаідо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели. Це сталося на тлі масових маніфестацій противників Н.Мадуро в Каракасі і інших містах країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати