Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Обмеження по Covid-19 у Великій Британії скасують нескоро, – глава британського МОЗ

24 січня, 18:05

Обмежувальні заходи, введені у Великій Британії через Covid-19, починають давати результат, проте їхнього скасування доведеться чекати ще довго, заявив у неділю глава британського МОЗ Метт Генкок.

"За попередніми даними, через локдаун кількість заражень почала зменшуватися, але ми ще дуже далеко від того, щоб їх стало доволі мало для зняття обмежень", – сказав Генкок телеканалу Sky news.

Водночас, за його словами, ще немає впевненості в тому, наскільки смертоносним є виявлений раніше у Великій Британії новий штам коронавірусної інфекції. Різні дослідження дають різну відповідь на це запитання, однак цей штам Covid-19 справді передається легше, сказав міністр.

Наразі 75% жителів Британії віком 80 років і старше отримали першу дозу вакцини від коронавірусу, і вакцинація триває, зазначив він.

22 січня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив про вищу летальність від нового штаму коронавірусу, виявленого в країні.

За даними сайту Worldometers, загалом у Великій Британії за час пандемії виявили понад 3,61 млн випадків зараження Covid-19, понад 97,3 тис. інфікованих померли.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати