Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прем'єр Албанії просить у США захисту від РФ

24 лютого, 15:38
Фото Reuters

Прем’єр-міністр Албанії Еді Рама закликав Сполучені Штати не забувати про Балкани, адже це може грозити поширенням впливу Російської Федерації на країни півострову.

Таку думку політик висловив в інтерв’ю британському The Telegraph.

"Балкани знаходяться в небезпеці потрапляння під російський вплив, якщо адміністрація Трампа ігноруватиме регіон", - йдеться в інтерв’ю.

Албанський прем’єр запевнив, що без американської підтримки Балкани вже не будуть тим регіоном, де панує мир і співпраця.

"Росія зацікавлена в розповсюдженні свого впливу, і його багато у цьому регіоні", - заявив Рама.

Раніше видання The Telegraph опублікувало розслідування, в якому стверджується, що у 2016 році зі схвалення та підтримки Москви змовники в сусідній з Албанією Чорногорії планували путч і вбивство прем'єр-міністра Міло Джукановіча.

Згідно із The Telegraph, спецслужби Великобританії та США зібрали докази того, що Росія мала відношення до змови "на високому рівні".

Росія заперечує причетність держструктур до спроби перевороту в Чорногорії.

Нагадаємо, провідні опозиційні сили Албанії на чолі з Демократичною партією вимагають формування технічного уряду для забезпечення справедливих виборів 18 червня. Демократи оголосили повний бойкот парламенту, поки не будуть виконані їхні вимоги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати