Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Китай заявив, що у Пекіні розроблено вакцину проти коронавірусу

24 лютого, 14:20
Фото Reuters

Влада Китаю впевнені, що епідемію нового коронавірусу незабаром вдасться перемогти, а нормальне життя в більшості регіонів країни буде відновлено до кінця лютого.

Вже розроблена вакцина, яка попередньо дозволяє сформувати імунітет, її необхідно доопрацювати і протестувати додатково, заявив журналістам у понеділок посол КНР в Москві Чжан Ханьхуей, пише УНН з посиланням на федеральне агентство ТАСС.

“У Китаї є впевненість, що ми вже найближчим часом здобудемо остаточну перемогу над цією епідемією, — сказав посол. — Крім центру епідемії (в провінції Ухань) в більшості провінцій і міст до кінця цього місяця вже відновиться нормальний порядок. Звичайно, в центрі епідемії, я думаю, цей момент настане пізніше — десь протягом березня”.

За словами дипломата, розроблена в Китаї вакцина вже встигла продемонструвати ефективність, однак потрібні додаткові випробування. “Наші вчені вже дали тривимірний опис коронавірусу — це дуже хороше підгрунтя для розробки вакцини. У Китаї вже розробили вакцину, яка показує імунітет. Але це попередні результати, потрібен ще час для подальших експериментів і доопрацювання (вакцини)”, — пояснив Чжан Ханьхуей.

Дипломат зазначив, що Китай розгортає широку співпрацю з міжнародним співтовариством для боротьби з поширенням коронавірусу. Він нагадав, що Всесвітня організація охорони здоров’я направила в країну делегацію для вивчення нового вірусу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати