Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВМС України і Державна прикордонна служба провели навчальні артилерійські стрільби в Азовському морі

24 лютого, 17:37
Фото facebook.com/pressjfo.news

Малі броньовані артилерійські катери "Кременчук" і "Лубни" спільно з кораблем спеціального забезпечення "Онікс" Морської охорони Державної прикордонної служби України зі складу Об'єднаних сил відпрацювали спільний вихід у море і навчальні артилерійські стрільби.

Про це на сторінці в мережі Facebook повідомляє штаб ООС.

"МБАК "Кременчук" і "Лубни"- це бронекатери типу "Гюрза-М", нові судна, спущені на воду тільки восени 2018 року. Екіпажі катерів мають досвід таких стрільб, тому чогось нового для них не відбулося", - сказано в повідомленні.

В Азовському морі був шторм, і погодні умови не сприяли проведенню стрільб. Втім, екіпажі виконали завдання на "відмінно", поціливши з гармат ЗТМ-1 калібру 30 мм у всі цілі. Відстань до мішеней була близько 1 кілометра, але незважаючи на чималі хвилі в них було поцілено.

"Не обійшовся вихід у море і без присутності суден країни-агресора. Катери ФСБ РФ до українських бронекатерів не наближалися, однак вийшли на зв'язок, запитавши наші координати і попередивши про "особливий статус проходження Керченської протоки"", - повідомили в штабі.

Катерна група ВМС із кораблем ДПСУ продовжили виконувати завдання навчань і відпрацювали крім денних, ще й нічні стрільби. Цілі було вражено і вночі, а катери повернулися в порт базування.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати