Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Художники створили виставку задля порятунку стародавнього храму

24 квітня, 15:39

В львівському Органному залі відкрилася об’єднана виставка художників «Натхненні Пінзелем». Дана експозиція була створена для привернення уваги і порятунку 300-літніх фресок в напівзруйнованому костелі Всіх святих села Годовиця на Львівщині. Саме видатний галицький скульптор епохи бароко Іоан Георгій Пінзель був автором різьбленого декору в цьому костелі.

До створеня виставки долучилися такі художники як П. Сипняк, О. Скоп, С. Міхновський, О. Крохмалюк, В. Москалюк, О. Білобран, О. Жеребецька, Р. Грабар, О. Сагайдак, Л. Котюк, М. Радь, П. Ярмолик, О. Казнох, П. Сметана, Л. Панчишин, М. Москалюк, В. Проданчук, Н. Євдокименко-Проданчук, С. Ковтун, Н. Павлюк. Перед ними стояло завдання – надихнутися роботами Пінзеля і створити свої картини під впливом його творчості.

Ініціаторкою цього проекту виступила Івона Лобан. Як розповіла вона, ця ідея в неї виникла понад два роки тому. Тоді вона вирішила залучити українських художників до створення цієї виставки. Тож за два роки «Натхненні Пінзелем» уже встигла побувати в багатьох містах України. Демонстрували її навіть на Сході нашої держави.

Крім того зусилля художників та Івони Лобан не були марними. Зокрема були виділені кошти на проектно-кошторисну документацію з реставрації і консервації костелу.

Оглянути виставку «Натхненні Пінзелем» в Органному залі можна буде до 30 травня.

Павло Паламарчук, "День", фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати