Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Експорт Німеччини до України 2017 року збільшився майже на 29%

24 травня, 22:08

Експорт Німеччини до України у першому кварталі 2017 року збільшився порівняно з аналогічним періодом минулого року майже на 29% та в абсолютних цифрах склав 1,1 мільярда євро.

Про йдеться у звіті Східного комітету німецької економіки, повідомляє Deutsche Welle.

"Важкий процес реформ в Україні почав себе окупати", - зазначив голова Східного комітету німецької економіки Вольфганг Бюхеле.

Він пояснив це зростання тим, що Україна знову почала сприйматись як ринок з потенціалом до зростання. Окрім збільшення німецького експорту до України, збільшився майже на 6% також і імпорт української продукції до ФРН.

Загалом, за даними Східного комітету німецької економіки, експорт ФРН до країн Східної Європи збільшився у першому кварталі нинішнього року на 20%, до 14,8 мільярда євро. А імпорт до Німеччини з країн Східної Європи зріс на 27,6%, до 16,6 мільярда євро.

Як зазначив Бюхеле, причиною такого зростання стала насамперед активізація торгівлі з Російською Федерацією. Експорт до РФ з ФРН зріс майже на третину, або на 1,5 мільярда євро, а імпорт з Росії зріс на 35%, або на 2,1 мільярда євро.

"Попри санкції, Росія знову стала двигуном торгівлі Німеччини зі Східною Європою", - зазначив Бюхеле.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель планує провести зустріч у "нормандському форматі" за участю президентів Росії, України та Франції для обговорення ситуації на Донбасі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати