Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рада Європи закликає Київ скасувати закон про декларування для активістів

24 травня, 16:10
Фото Reuters

У Раді Європи розкритикували поправки до українського закону "Про запобігання корупції" щодо декларування для антикорупційних активістів та закликали скасувати внесені зміни.

Відповідну заяву поширив офіс комісара Ради Європи з прав людини Нільса Муйжнієкса.

"Неурядові організації працюють фактично вже з урахуванням правил фінансової звітності, а ЗМІ мають платити податки і подавати звіти до відповідних податкових органів. Тільки ті особи або організації, які отримують державне фінансування, можуть бути піддані більш суворим вимогам звітності, які застосовні до будь-якого іншого одержувача державних бюджетних коштів", - йдеться у заяві Муйжнієкса.

Він також закликав високопосадовців до конструктивного діалогу та запропонував співпрацю.

Муйжнієкс написав листа заступнику голови Адміністрації президента України Дмитру Шимківу з рекомендаціясмє скасувати запроваджені положення.

У відповідь Шимків зазначив, що завершений законопроект представлять на розгляд Венеційської комісії Ради Європи.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року Верховна Рада України ухвалила законопроект №6172, внесений Президентом України Петром Порошенком. Ним передбачалося внесення змін та доповнень до Закону України "Про протидію корупції". Зокрема, згідно з цим правовим актом військовослужбовці-контрактники та мобілізовані бійці звільняються від обов'язку заповнювати електронні декларації. Однак під час розгляду в сесійній залі народний депутат Тетяна Чорновол внесла поправку, якою передбачається обов’язок електронного декларування для представників громадських організацій, які працюють у сфері запобігання, протидії корупції, і всіх тих суб’єктів, хто співпрацює з такими організаціями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати