Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Тернополі кількатисячною ходою у вишиванках відзначили День Героїв

24 травня, 11:49
Фото автора статті

Тисячі тернополян взяли участь в ході у вишиванках, щоб вшанувати Героїв, які в різні віки боролися за Незалежність України.  Традиційно велелюдна колона проходить через усе місто, патріотична молодь несе два стяги – синьо-жовтий і червоно-чорний. Завершився захід урочистим віче біля пам’ятника Героям Небесної сотні.

“Сьогодні той день, коли ми згадуємо славне козацтво, Січових Стрільців, воїнів УПА, Героїв Майдану, новітніх героїв, які віддали своє життя, захищаючи від російського агресора східні кордони України і наш з вами мир. Сьогодні ми молимо небеса, щоб військові, які захищають нас, незалежність нашої України, повернулися здоровими і з перемогою”, – зазначив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

День Героїв нині не є офіційним святом. Але в Тернополі відзначення Дня Героїв символічною ходою у вишиванках відбувається вже кілька років поспіль.  Представники патріотичних громадських організації зазначають, що саме такий спосіб вшанування Героїв України є одним із ефективних методів виховання молоді.

“Уже символічним, сумним і показовим є те, що сьогодні молоде покоління українців несли портрети загиблих Героїв, а за ними йшли ветерани. У Декалозі українського націоналіста є дві ключові заповіді – “Змагатимеш до поширення сили, слави, багатства й простору Української Держави” – це актуально для молоді, а для ветеранів, які повинні закінчити свою справу –  “Пімстиш смерть Великих Лицарів”. Це те, що ми сьогодні гукали, йдучи по місту, і нагадували людям про те, що ми є єдиною потужною націоналістичною силою”,  – зазначив голова обласного штабу “Правого сектору” Назар Сарабун.

Зазначимо, рішення святкувати День Героїв 23 травня було прийняте під час Другого Великого Збору Організації Українських Націоналістів. Відзначення приурочили Євгену Коновальцю – першому голові ОУН, якого 23 травня 1938 року агенти НКВС вбили в нідерландському місті Роттердам.

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати