Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Маск планує створити сервіс Pravda для боротьби з фейками у ЗМІ

24 травня, 14:07
Фото: AFP

Американський підприємець Ілон Маск має намір створити сервіс по боротьбі з фейками у ЗМІ, який дозволив би людям оцінювати чесність конкретніх журналістів, матеріалів та новинних медіа.

Про це засновник компаній SpaceX і генеральний директор Tesla написав на своїй сторінці у Twitter.

“Збираємось створити сайт, на якому громадськість зможе оцінювати правдивість будь-якої публікації і з часом відслідковувати рейтинг довіри кожного журналіста, редактора і видання”, - йдеться у повідомленні.

За його словами, ресурс буде називатися Pravda. Сервіс дозволить користувачам оцінювати правдивість статей в пресі і складати рейтинг довіри журналістам. Підприємець зазначив, що сайт буде захищений від ботів, щоб запобігти поширенню дезінформації.

У голосуванні, створеному Маском, 87 % користувачів підтримали його пропозицію, відповідно інші 13% користувачів вважають, що необхідності у такому сервісі немає.

Деякі експерти висловили побоювання, що такими онлайн-голосуваннями можна легко маніпулювати.

“Це не безглузда ідея. Питання в тому, чому саме Ілон Маск має керувати ресурсом, і наскільки сайт під його керівництвом буде надійним”, - заявив Сіва Вайдханатан, професор медійних досліджень в Університеті Віргінії.

“ЗМІ заслуговують на цю недовіру”, - відповів Ілон Маск на звинувачення одного з користувачів Twitter у розпалюванні недовіри до ЗМІ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати