Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США почали розслідування криптовалютних махінацій, - Bloomberg

24 травня, 20:56
Фото з відкритих джерел

Міністерство юстиції США зайнялося розслідуванням діяльності трейдерів, які, можливо, маніпулюють цінами біткоїну та інших криптовалют.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на кілька джерел.

Крім того, американське відомство збільшило контроль за криптовалютним ринком, заповненим, на думку критиків, шахраями і спекулянтами.

За даними джерел, розслідування зосереджене на використанні протизаконних практик, які можуть впливати на котирування. До них належить, наприклад, наповнення ринку фейковими заявками для того, щоб підштовхнути інших трейдерів до купівлі або продажу криптовалют.

Федеральні прокурори співпрацюють з Комісією з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC) - фінансовим регулятором, що контролює прив'язані з біткоїном деривативи.

Представники обох відомств відмовилися від коментарів.

Уряд США звернув увагу на випадки шахрайства на крипторинку з кількох причин, серед яких сумніви в тому, що всі біржі застосовують належні заходи з боротьби з шахраями, екстремальні коливання цін, що спрощують маніпулювання, а також відсутність правил, подібних до тих, які регулюють ринок акцій і інших активів.

Подібні побоювання спонукали Китай заборонити криптобіржі, а Японія і Філіппіни почали їх регулювати, що почасти частково сприяло падінню біткоїну нижче $8 000 цього року.

Зазначимо, що за останні 24 години курс найпопулярнішої криптовалюти - біткоїну опустився на 1,8% і на 19:40 за Києвом його вартість становила $7 561 за монету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати