Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Євроінтеграція України буде аргументом для наших "лукашистів", - редактор "Белсату"

24 червня, 12:32

Під час зустрічі, організованої «Українською школою журналістики» та її польськими партнерами у Варшаві, представники українських ЗМІ мали нагоду поспілкуватися з колективом опозиційного білоруського телеканалу «Белсат», який веде мовлення з Польщі. Окрім знайомства зі специфікою роботи телеканалу, численними переслідуваннями його журналістів у Білорусі і Росії, редактор інформаційних програм «Белсат» Аляксєй Дзікавіцкі відзначив особливу увагу до України, яку в останні роки приділяє його ЗМІ.

«Під час подій на Майдані майже сто відсотків нашого ефіру було присвячено мітингам протесту, його учасникам, протистоянням з міліцією. З ефіру були зняті більшість програм і фільмів, аби приділити максимум уваги Україні. Ми ходили по редакції з українськими стрічками, а наші кореспонденти постійно були і на Майдані, і в Криму під час анексії. Деяким навіть довелося ризикувати, сидіти там у підвалах, щоб не повбивали, - зазначив Аляксєй Дзікавіцкі. – В редакції ми працювали з сьомої ранку і до пізньої ночі, потім лишалися тут спати, і день починали новинами з подій в Україні, коментарями українських експертів і навіть ретрансляцією ваших каналів. Зараз, звичайно, ми менше говоримо про це, але рідко буває день, коли ми не згадуємо Україну. У нас є спеціальна група, яка тримає руку на пульсі подій в Україні і готує про це матеріали. Також стараємось привести до студії більше українців. Від студентів-політологів і журналістів, які тут навчаються, до відомих політиків, які часто відвідують Варшаву».

Пан Дзікавіцкі також підкреслив важливість вирішення конфлікту в Україні для всієї Європи і передусім для Білорусі. «Ми тримаємо за вас кулаки, бо ваша перемога – це буде й наша перемога. Якщо Україна почне розвиватися, піде вперед, якщо буде серйозна інтеграція з Європейським союзом, це буде аргумент для наших «лукашистів», - вважає білоруський журналіст. – Ближче за вас, у нас немає народу. Якби ми об’єдналися з єдиними цілями, а ще й підключили поляків, уявіть яка сила це була б у Європі».

Іван АНТИПЕНКО, «День», Варшава, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати