Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові на Святоюрських пагорбах відбувся показ мод

24 червня, 21:55
Фото Павла Паламарчука, "День"

Сьогодні, 24 червня, на території Митрополичих садів, які біля собору святого Юра у Львові, пройшов показ нової колекції дизайнерки Оксани Караванської "Український Haute Couture". Це вже третій поспіль показ, який проходить в рамках музичного фестивалю "Alfa Jazz Fest". Варто зазначити. що усі попередні покази, як і сьогоднішній - благодійні. Завдяки ним життя повернулося у Митрополичі сади Андрея Шептицького.

Цього разу показ відбувся у ще незадіяній та не відновленій частині Святоюрського парку. Частина землі там була застелена килимами. Розпочався показ із співу колективу Наталки Половинки. Жінки співали старовинних весільних обрядових пісень. з усієї України Під їх спів із високих сходів до глядачів спускалися моделі. Усі вони були взуті у зручне взуття. А завершувала показ вагітна модель.

На показ завітало багато відомих людей. Зокрема це дружина мера Львова Катерина Кіт-Садова, співак Павло Табаков, телеведуча Катерина Осадча, телеведучий Олексій Дівєєв-Церковний та інші. 

Презентована колекція є весільною із авторською інтерпретацією Оксани Караванської.  Кожна із моделей має в собі елементи із старих вишиванок.

"Одразу хочу сказати, що я не нищу старі вишиванки. Так трапляється, що до мене потрапляють уже понищені вишиванки, які люди хочуть спалити чи знищити в інший спосіб. Я їх відновлюю, а потім врятовані елементи із них отримують нове життя", - розповіла дизайнерка.

Крім того, за її словами, на створення цієї колекції її надихнули українські весільні обряди.

Павло Паламарчук, Львів




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати