Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна пропонуватиме лідерам "Нормандського формату" підтримати модернізацію Мінських угод, - Резніков

24 липня, 17:42

Віце-прем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков зазначає, що Україна пропонуватиме лідерам "Нормандського формату" підтримати модернізацію Мінських угод, якщо у 2020 році не вдасться вийти на їх реалізацію.

"Президент називав термін - один рік, у 2020-му він спливає. Думаю, у будь-якому разі мінський майданчик як логістичний центр для вирішення економічних і гуманітарних питань має залишитися. Стосовно умов, які нереалістично виконати, проситимемо лідерів "норманді" підтримати їх модернізацію", - сказав він в інтерв'ю журналу "Фокус", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

На думку Резнікова, європейські партнери на сьогодні шкодують, що свого часу проявили м'якість і дали керівництву Росії "так далеко зайти, зокрема з текстом "Мінська", з жорсткими зобов'язаннями, які Україні було запропоновано взяти на себе".

"Я маю на увазі правові аспекти. Це втручання в наш суверенітет", - наголосив він.

Резніков також вважає, що Росія "мріє сісти за стіл переговорів" із США, але американці не хочуть цього і не вважають РФ для себе рівною. Водночас він вказав на важливість політичної, військово-технічної та дипломатичної підтримки України з боку США.

Віце-прем'єр зазначив, що після зміни політичного керівництва України, приходу до влади президента Володимира Зеленського "Мінськ" перезапустився, і українська сторона спробувала "вдихнути життя в тіло", що перебуває в комі, й у такий спосіб постаратися зупинити війну.

"Захід це бачить, розуміє. І якщо "Мінськ" знову не закінчиться тим, що записано в Мінських угодах - проведенням виборів під українським прапором, за українськими законами, відновленням суверенітету, територіальної цілісності, узяттям контролю над кордоном, виведенням іноземних військ, - тоді доведеться чесно сказати: "Ми зробили все, що могли, але немає політичної волі РФ закінчити цю війну", - пояснив він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати