Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна і Британія планують почати спільне виробництво зброї

24 серпня, 21:52
Фото Reuters

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе обговорила з заступником голови Палати лордів, державним міністром з питань оборони Великої Британії графом Хоу (Фредерік Річард Пенн Керзон) перспективи спільного виробництва зброї.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі у п'ятницю, повідомляє прес-служба уряду.

"Сторони обговорили перспективи спільного виробництва зброї та військової техніки на території України за участі британських компаній", - йдеться в повідомленні.

"Ми вважаємо, що українсько-британське військово-технічне співробітництво, особливо в галузі виробництва високотехнологічної зброї, має значний потенціал", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр також висловила сподівання, що уряд Великої Британії відіграватиме більш активну роль у міжнародних зусиллях, спрямованих на розблокування пропозиції з розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Сторони також обговорили дієвість санкцій проти Росії та хід імплементації Мінських домовленостей. Крім того, було обговорено проблематику з реагування та прогнозування гібридних загроз, інформаційного впливу та кібератак.

"У нас спільне розуміння щодо загроз та викликів безпеці, і Британія вдячна Україні за можливість отримати досвід ефективної боротьби у цьому", - зазначив державний міністр Великої Британії.

Сторони також торкнулися рішення Спеціальної конференції з хімічної конвенції у відповідь на хімічні напади в Солсбері та Сирії.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна підтримує це рішення, і міжнародне співтовариство повинно продовжувати працювати разом, щоб захистити міжнародну систему, яка базується на правилах нерозповсюдження.

"Своєю чергою граф Хоу виловив вдячність уряду України за реакцію на трагедію в Солсбері, а також за підтримку Великої Британії в Гаазі у ході роботи зазначеної конференції", - йдеться в повідомленні.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати