Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна має покінчити із залежністю від російської церкви, - Порошенко

24 серпня, 15:42
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Україна має покінчити із залежністю від церкви, яка освячує гібридну війну. Про це перед парадом на Хрещатику в Києві заявив президент України Петро Порошенко, передає "РБК-Україна".

За словами Порошенка, українська влада має намір покінчити з залежністю від Російської православної церкви. Він також заявив, що вона освячує гібридну війну президента Росії Володимира Путіна проти України.

"Хай сьогодні нас почують і в Константинополі, і в Москві, і у Ватикані: у нас є твердий намір розрубати останній вузол, яким імперія відчайдушно намагається прив'язати нас до себе. Ми сповнені рішучості покінчити з неприродним і неканонічним перебуванням значної частини нашого православного співтовариства в залежності від російської церкви", - заявив Порошенко.

Як повідомлялося раніше, більше ніж половина українців (52%) вважають, що Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ-КП) швидше має право вважатися історичною правонаступницею Православної церкви, затвердженої в Київській Русі 1030 років тому, ніж будь-яка інша церковна організація, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у серпні 2018 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати