Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На наступну зустріч G7 потрібно запросити Україну, - Туск

24 серпня, 16:52
Фото Reuters

Причини, з яких Росія була виключена з "Великої вісімки" (G8) у 2014 році, як і раніше актуальні.

Про це повідомив під час пресконференції перед початком засідання G7 у французькому Біарріці голова Європейської ради Дональд Туск, передає УНН

"Політика Росії щодо сусідів, особливо агресія проти України. Рік тому в Канаді президент Трамп запропонував знову запросити Росію в G7, заявляючи відкрито, що анексія Криму Росією була частково виправдана. І що ми повинні прийняти цей факт. Ні за яких умов ми не можемо погодитися з цією логікою", - зазначив Туск.

"Коли мова заходить про спекуляції навколо запрошення Росії за стіл переговорів, я б хотів сказати наступне. Перше: причини, за якими Росія була виключена (з G8 - ред.) в 2014 році, як і раніше актуальні. Більш того, з'являються нові при чини, такі як провокація Росії на Азовському морі. Друге: коли Росію вперше запросили в "сімку", вважалося, що вона піде шляхом ліберальної демократії, верховенства закону і прав людини. Чи є серед нас хто-небудь, хто може з повною упевненістю сказати, не через бізнес-інтереси, що Росія йде цим шляхом?" - додав він.

Також він зазначив, що сьогодні буде намагатися "переконати своїх співрозмовників в тому, що було б краще запросити Україну як гостя, звичайно, на наступну зустріч G7, щоб почути думку нового Президента. Я говорив з ним про це два дні тому, і я знаю, що він буде дуже зацікавлений".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати