Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівський міський голова вважає, що децентралізація в Україні закінчилась

24 жовтня, 18:27

Сьогодні мер Львова Андрій Садовий зазначив на брифінгу, що наступного року з бюджету міста понад 700 мільйонів гривень може бути скеровано на фінансування витрат, які раніше забезпечувалися державою. Відтак бюджет розвитку Львова у 2017-му може бути удвічі меншим, ніж цьогоріч.

«Якщо така сама динаміка по інших містах, то я можу зрозуміти одне – децентралізація в Україні закінчилась і почалась тотальна централізація…– цитує Львівського міського голову  прес-служба ЛМР. – Сума подохідного податку, який ми маємо, є меншою, ніж була, а ще держава додає нам медицину, освіту, культурну сферу. Це за результатами цього першого читання, який був у парламенті. Можливо, уряд це врахує, коли буде фіналізувати бюджет на винесення до Верховної Ради. Але перші показники, які ми отримали, вразили мене в негативному плані!».

Андрій Садовий констатує: ситуація дуже непроста. Тому, зазначає, не може наразі говорити про виконання робіт, що були заплановані на 2017-й. А вони чималі – ідеться, зокрема, про ремонтні роботи на площі перед залізничним вокзалом, також – вулиць Бандери, Шевченка і Замарстинівської. «Аналізуючи показники бюджету, який Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради, нам виходить на 700 мільйонів менше у наступному році. І це дуже негативна тенденція», – підсумував міський голова Львова.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати