Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові ще одна лікарня прийматиме хворих на ковід та опрацьовано можливість страхувати медиків у разі інфікування

24 жовтня, 17:42

У Львівській області різко зросло число нових виявлених інфікованих COVID-19 за минулу добу. Якщо учора ішлося про плюс 378 осіб, то сьогодні, 24 жовтня, заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна інформувала про 469 позитивних ПЛР-тестів за добу 23 жовтня.

Станом на ранок 24 жовтня у Львові та на Львівщині підтверджено 26868 випадків інфікування коронавірусом, з них 767 – летальні. 10624 пацієнти одужали.

Загалом за весь період карантину, від 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулись 10127 осіб, госпіталізовані – 2378, на амбулаторному лікуванні – 7749, виписані – 2217. Зараз у лікарні –162 особи, у реанімації – 7 осіб, на апаратах ШВЛ – 2 особи. У 8-й лікарні – 85 пацієнтів, у 1-й – 82, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 230.

По області за попередню добу госпіталізовано з підозрою на коронавірус 183 особи, скеровано на самоізоляцію – 1457. 127 людей перебувають на лікуванні у відділеннях реанімації. 37 – на апаратах ШВЛ.

На засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 23 жовтня, оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Новий розподіл набуде чинності 26 жовтня. Майже вся Львівська область, Львів – у тім числі, залишаються у «помаранчевій» зоні. «Червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено у Сокальському районі – з обмеженнями, передбаченими пунктом 15  постанови Кабміну від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Учора керівник медичної служби області Орест Чемерис повідомив, що найближчим часом пацієнтів із коронавірусною інфекцією прийматиме 5-та лікарня Львова.

Також у ЛОДА розповідають, що опрацьовано можливість забезпечення страхуванням медиків на випадок інфікування COVID-19 при виконанні професійних обов’язків.

«На превеликий жаль, провідні страхові компанії, які здійснюють діяльність на території області, відмовились у наданні такого виду страхування через віднесення медиків до групи з високим ризиком, – зазначив помічник координатора Центру при Львівській ОДА у питаннях страхування (регіональний представник міжнародного страхового брокера АОН у м. Львові) Кіндрат Гвоздинський. – Ми запропонували страховим компаніям альтернативний варіант, який полягає у передачі в адміністративне управління страхової компанії страхового фонду, який формується з благодійних внесків». Єдина з провідних страхових компаній, яка запропонувала безоплатне управління страховим фондом та можливість поповнення страхового фонду за рахунок власних коштів, – «УНІКА».

«Станом на 10 жовтня  по страхове відшкодування звернулися 162 особи, з них 128 проведено виплати на загальну суму 1 920 000 гривень; 9 осіб подали документи, виплати для них зарезервовані на 285 тис грн та будуть виплачені після збору повного пакету оригіналів документів», – розповіла заступник начальника Департаменту управління регіональної мережею ПрАТ СК «УНІКА» Оксана Загричук.

Крім того, Кіндрат Гвоздинський нагадав умови страхового покриття:  страхуванню підлягають працівники закладів охорони здоров’я міста та області, які безпосередньо залучені до надання допомоги особам інфікованим COVID-19 (переліки таких працівників затверджені керівниками медичних закладів); загальний ліміт по договору страхування відповідає загальній сумі благодійних внесків до страхового фонду, з яких буде здійснюватись виплата кожному постраждалому медику; страхові виплати передбачаються у розмірі 15 тис грн кожному медику, інфікованому COVID-19, що підтверджується позитивним ПЛР-тестом та за умови стаціонарного лікування.

За словами Оксани Загринчук, по договору Добровільного страхування здоров’я на випадок хвороби, щодо страхування медичних працівників опорних медичних закладів  Львівської області, загальна кількість застрахованих осіб станом на 10 жовтня 2020 року –  5235 осіб.

Розмір сформованого благодійного Фонду – 2 000 000,00 гривень.

З урахуванням благодійної участі СК «УНІКА» загальний ліміт по договору збільшено до 2 200 000,00 гривень.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати