Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна отримала від МВФ другий транш у розмірі $699 млн

24 листопада, 16:48
Фото: Reuters

Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол. США).

Про це повідомив у Facebook голова НБУ Кирило Шевченко, передає Укрінформ.

"Сьогодні Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол. США). Ці кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку України й збільшать міжнародні резерви", – зазначив він.

Як повідомлялось, раніше на засіданні уряду 24 листопада Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що другий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду обсягом у майже 700 млн дол. має надійти до України вже сьогодні.

Раніше Виконавча рада МВФ на засіданні щодо перегляду поточної програми Stand-by для України ухвалила рішення про її продовження та виділення траншу в розмірі близько 700 млн дол.

Президент Володимир Зеленський подякував Раді директорів МВФ за це рішення та зазначив, що кошти буде спрямовано на підтримку фінансової системи й боротьбу з наслідками COVID-19.

Шмигаль, зі свого боку, наголосив, що рішення МВФ надати цей транш підтвердило статус України як надійного й відповідального партнера.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати