Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Закон Магнітського" - позитивне досягнення у боротьбі за права людини, - Freedom House

24 грудня, 13:36

Міжнародна неурядова організація Freedom House, яка проводить дослідження для підтримки демократії, політичних свобод і прав людини ,проаналізувала та визначила найбільші поліпшення й погіршення у ситуації з правами людини у світі.

Однією з найбільших перемог у розвитку прав людини експерти організації вважають досягнення ЛГБТ (LGBT) у боротьбі за свої права, переважно у США та Латинській Америці. 2012 року Президент США вперше заявив про підтримку одностатевих шлюбів, а три штати – Вашингтон, Меріленд і Мейн легалізували одностатеві шлюби. У Чилі прийняли закон, який вводить покарання за будь-якою ознакою, в тому числі статевою. В Аргентині дозволили міняти стать без будь-яких медичних чи судових розглядів.

Позитивним розвитком, на думку Freedom House, є прийняття у США «закону Магнітського», який забороняє в’їзд на територію країни більше 60 посадовцям з Росії, пов’язаним з вбивством юриста Сергєя Магнітского. Цей закон може стати прецедентом для відповіді США та інших демократичних держав на порушення прав людини у світі. Європейський парламент наразі думає над прийняттям подібного законодавства

За матеріалами mediastar.net.ua

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати