Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві відкрито виставку картин Макса Річмана

24 грудня, 12:42

«Якщо митець творить від щирого серця, його мистецтво завжди буде актуальним», – вважає грузинський живописець і художник Макс Річман. Нещодавно у київському арт-центрі «New Gallery» відкрилась його персональна виставка під назвою «Color  est e ploribus unum». В Україні свої твори художник представив уперше. Захід відбувається в рамках міжнародного арт-турне митця.

 Макс Річман народився і дитячі роки провів у Тбілісі. Потім переїхав до Москви, де захопився музикою і театром. Після повернення до грузинської столиці вчився образотворчому мистецтву в Художньому училищі ім. Якова Ніколадзе. Популярність здобув завдяки участі в національному конкурсі «Знайди нового художника». Одразу після його завершення в Державному музеї театру, музики, кіно і хореографії у Тбілісі відбулася перша виставка робіт Макса Річмана.

Ексцентричний і оригінальний художник, він привертає увагу поціновувачів мистецтва своїми яскравими, нестандартними роботами, невичерпною енергією і постійним прагненням до пізнання нового. Спеціалісти вказують на наявність містичної складової майже в усіх картинах художника і називають його роботи прикладом сублімативного експериментального абстракціонізму.

«У своїй творчості я передусім прагну різноманітності, – розповідає митець. – Звідси й назва виставки – «Колір як єдність в різноманітті». Не обмежує себе художник і в засобах вираження – для створення картин він використовує техніку колажу, акрилові фарби, шкіру, стрази тощо.

– Хоча я маю класичну художню освіту, у своїй творчості я постійно намагаюся саме утворюватися   – зізнається Макс Річман.

Ознайомитись з роботами Макса Річмана можна щодня до 30 грудня за адресою вул. Межигірська, 1.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати