Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Обласну Народну Раду та виконавчий комітет утворили на Волині

25 січня, 18:41

Збори депутатів Волинської обласної ради ухвалили рішення про визнання Народної Ради України як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України, та утворення Волинської обласної Народної Ради. Також було утворено виконавчий комітет Волинської обласної Народної Ради та схвалено рішення про формування Загону народної самооборони як органу муніципальної дружини обласної Ради. Про це повідомляється на сторінці прес-служби Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Свобода".

Присутні на сесії 40 депутатів ухвалили рішення про визнання Народної Ради України як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України, та утворення Волинської обласної Народної Ради.

Також вони порекомендували сільським, селищним, районним, міським радам Волинській області невідкладно скликати позачергові сесії відповідних рад для розгляду та вирішення питання щодо визнання Народної Ради України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України та самостійного виконання делегованих повноважень місцевих органів державної влади.

Зазначимо, що до президії Волинської обласної Народної Ради увійшли заступник голови Волиньради Валентин Вітер, голови опозиційних фракцій Роман Карпюк (ВО "Батьківщина"), Олександр Пирожик (ВО "Свобода") та Сергій Слабенко ("Наша Україна").

Також у Народній раді вирішили створити і виконком, який має перейняти на себе повноваження, які облрада делегувала облдержадміністрації.

"Відкликати усі повноваження Волинської обласної ради, які делеговані Волинській обласній державній адміністрації, згідно із статтею 44 Закону "країни «Про місцеве самоврядування в Україні».Утворити виконавчий комітет Волинської обласної Народної Ради, наділити його повноваженнями виконавчого органу обласної Народної Ради, з усіма правами та повноваженнями, що з цього випливають", - йдеться у повідомлені.

Зазначимо, що головою виконкому призначили нардепа від ВО "Свобода" Євгена Мельника. Крім того, було прийняте рішення "Про утворення Загону народної самооборони як органу муніципальної дружини Волинської обласної Народної Ради".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати