Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінничині почали закривати школи на карантин

25 січня, 16:26

У школах Хмільницького, Жмеринського, Тиврівського, Тульчинського і Могилів-Подільського районах оголосили карантин. Необхідність призупинення навчального процесу викликана стрімким зростанням захворюваності серед дітей на грип та ГРВІ. Кількість дітей, які не відвідують школу, почала зростати з понеділка, 20 січня, і вже 24-го відсутність в окремих класах становила майже 20 відсотків. Тому  з метою недопущення зростання захворюваності, районними комісіями було прийнято рішення тимчасово призупинити навчальний процес. 

Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України уточнює, що упродовж поточного тижня на Вінниччині спостерігається середній рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що складає 617 випадків на 100 тис. нас, а це на 10 % нижче епідпорогу. З понеділка за медичною допомогою з приводу  ГРВІ звернулося 9589 осіб, з них 5810 діти. Госпіталізували 544 особи в тому числі 432 дитини. 

«Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у Барському, Жмеринському, Могилів – Подільському, Муровано-Куриловецькому та Тиврівському районах. Летальних випадків не зареєстровано», – йдеться у повідомленні.

У Вінницькому обласному лабораторному центрі зазначають, що з початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії методом люмінесцентної мікроскопії було досліджено матеріал від восьми осіб. Отримано один позитивний результат на вірус парагрипу, один – на вірус грипу А та два – на аденовірус. Методом ПЛР досліджено 34 зразки матеріалу, отримано один позитивний результат на вірус грипу типу А/H3 та 15 позитивних – на вірус грипу типу А/H1.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати