Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці відкрилася виставка про Українську революцію на Поділлі

25 січня, 14:21

Сьогодні, 25 січня, у ході Вінницької ОДА презентували документальну виставку «Українська революція: регіональний вимір». Її відкрили до дня Соборності України. Екпозиція присвячена подіям 1917 – 1921 років та їх перебігу в різних регіонах, зокрема й на Поділлі. 14 тематичних банерів показують, що революційні події сто років тому мали загальноукраїнський характер. На плакатах описуються перипетії революції, зображені представники української влади на місцях, тодішні активні громадські діячі та часова лінія подій.

Створив експозицію Українського інституту національної пам’яті спільно з Інститутом історії НАН України та Державною архівною службою України. На Вінниччині відповідав за презентацію керівник Центрального міжрегіонального відділу Богдан Галайко. Він відзначив, що 2021 рік є ювілейним роком відзначення подій Української революції, яка досі потребує всебічного вивчення у розрізі українського державотворення, етапів боротьби за відновлення української державності, популяризації історії України. З цією метою, власне, і була підготовлена виставка «Українська революція: регіональний вимір».

«У роботі над її створенням взяли участь співробітники регіональних представництв Українського інституту національної пам’яті. Кожен з них запропонував важливі віхи та акценти для представлення подій Української революції у своєму краї. Завдяки архівним, музейним та приватним колекціям, наданим у розпорядження авторів, виставка наповнилася унікальними фотографіями тієї доби», – сказав Богдан Галайко.

До кінця тижня виставка експонуватиметься у холі Вінницької ОДА. Потім її планують показати у навчальних закладах Вінниці та районах області.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Фото з Фейсбук-сторінки УІНП. Центр

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати