Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українська делегація в ПАРЄ має намір оскаржити повноваження делегації РФ

25 січня, 12:14

Під час відкриття сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, коли відбувається формальне затвердження повноважень національних делегацій, українська делегація, а також парламентарії з Литви, Латвії, Естонії та Грузії планують ініціювати процедуру оскарження повноважень делегації Росії, повідомила глава делегації України Марія Мезенцева, передає DW.

Як зазначено в публікації, для того, щоб це зробити, необхідно, щоб бодай 30 депутатів від п'яти країн піднялися зі своїх місць у залі або повідомили про це головуючому у формі онлайн. Один із депутатів має оголосити підстави такого оскарження. Згідно з регламентом ПАРЄ, причинами для оскарження можуть бути процедурні проблеми або істотні підстави. Такими вважаються порушення статті 5 Статуту РЄ, в якій ідеться про те, що кожна країна-член повинна поважати принцип верховенства права та гарантувати всім своїм громадянам захист їхніх прав і основних свобод.

Як зазначається, парламентська делегація України ухвалила рішення особисто бути присутньою на сесії та прибула до Страсбурга в повному складі. Водночас регламент передбачає можливість участі в онлайн-режимі.

Зимова сесія ПАРЄ відбудеться 25-29 січня в Страсбурзі.

Як повідомлялося, російська делегація вже втрачала право голосу в квітні 2014 року, після незаконної окупації Криму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати