Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нацбанк увів до обігу нову 200-гривневу банкноту

25 лютого, 12:07
Фото Цензор

Національний банк України від сьогодні ввів до обігу оновлені банкноти номіналом 200 гривень зразка 2019 року, які поступово замінять в обігу банкноти старого зразка.

Дизайн нової банкноти майже ідентичний дизайну банкноти аналогічного номіналу зразка 2007 року, повідомляється на сайті НБУ

"Оновлена банкнота номіналом 200 гривень тепер є дійсним платіжним засобом на території України, нею можна вільно розрахуватися в торговельній мережі або здійснювати операції у банках. Від сьогодні банки можуть отримувати оновлені банкноти номіналом 200 гривень у Національному банку і видавати їх своїм клієнтам", - наводяться в повідомленні слова заступника голови Нацбанку Сергія Холода.

Національний банк для початку планує ввести в обіг близько п'яти мільйонів оновлених 200-гривневих банкнот, зокрема, перша партія вже розподілена між підрозділами регулятора в регіонах.

НБУ також роз'яснив, що українцям не потрібно обмінювати банкноти номіналом 200 гривень старого зразка на нові, оскільки ними можна розраховуватися необмежений період часу одночасно з оновленими банкнотами.

Також повідомляється, що, крім оновленого дизайну, НБУ суттєво посилив захист нової банкноти номіналом 200 гривень.

"Тепер ця банкнота має кілька нових сучасних елементів захисту, що значно мінімізує можливість її підробки", - наводяться в повідомленні слова директора департаменту грошового обігу Нацбанку Віктора Зайвенка.

 




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати