Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мінську відпустили частину правозахисників і журналістів

25 березня, 18:18
Фото Reuters

У Мінську ОМОН відпустив 57 затриманих правозахисників і журналістів, які були затримані в офісі правозахисного центру "Вясна".

Про це на прес-конференції повідомила представник організації "Міжнародне партнерство з прав людини" (IPHR) Світлана Валько, повідомляє Укрінформ.

"25 березня у Мінську планувався мирний мітинг. Влада міста не лише не надала дозвіл на мітинг, дозволивши мітинг лише у сквері Дружби народів біля площі Бангалор, а й почали масові атаки на мирне населення і на лідерів цього маршу, а також на інших представників громадськості. Так, сьогодні було затримано 57 правозахисників і журналістів не лише із Білорусі, а й з України, Грузії, Франції, Німеччини і Росії. Цих співробітників не просто затримали - підрозділ ОМОНу в повній амуніції увірвався у приміщення правозахисного центру "Вясна", поклав обличчям до підлоги і обшукав, супроводив усіх до Первомайського РУВС. Ніхто із затриманих не чинив опору і самі співробітники ОМОН відмовились давати коментарі. Всіх затриманих станом на зараз відпустили”, - розповіла вона.

Валько додала, що більшість вільних спостерігачів під час маршу у Мінську були затримані сьогодні із конкретною метою – завадити якісному моніторингу заходу.

"І правозахисники, і спостерігачі, які готувалися просто наглядати за мирною поведінкою силовиків, влади на марші – всі були затримані без причини, без причини їх утримували протягом всього маршу, який розпочався о 14 годині. І вони були відпущені, коли стало зрозуміло, що на марш вони вже не попадуть", - розповіла Валько.

За її словами, серед затриманих були представники міжнародної спостережної місії, яка була організована Міжнародним партнерством з прав людини і до якої входили представники різних національностей.

Раніше повідомлялося, що в офіс правозахисного центру "Вясна" у суботу увірвалися працівники спецзагону міліції, всіх співробітників поклали на підлогу долілиць. Відбувся обшук. В офісі перебували офіційні спостерігачі офіційно зареєстрованих громадських організацій, а також правозахисники від партнерських правозахисних організацій з-за кордону. Після цього повідомлялося про 57 затриманих в офісі "Вясни".

Нагадаємо, білоруські правоохоронці затримали сьогодні у Мінську кілька сотень учасників акції до Дня волі, присвяченого 99-ій річниці незалежності Білоруської народної республіки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати