Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рева анонсував щорічне зростання пенсій

25 травня, 18:07
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, "День"

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє про відсутність будь-яких норм у проекті пенсійної реформи, які б негативно вплинули на українських пенсіонерів.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

«Жодних мінусів для пенсіонерів цей проект не містить. Проектом закону передбачено підвищення пенсій, відновлення соціальної справедливості та скасування обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів. Приблизно 5 мільйонів 600 тисяч пенсіонерів отримають перерахунок пенсій відповідно до нового розміру зарплат (останній раз перерахунок проводився у 2012 році по зарплаті 2007 року)», – пояснив міністр.

За умови, якщо народні депутати підтримають пенсійну реформу, а Верховна Рада ухвалить проект закону, вже з 1 жовтня наберуть чинності його окремі положення, які дозволять збільшити розмір пенсій.

«Конкретний розмір надбавок залежатиме від конкретних пенсійних справ – це залежить від рівня заробітку та від тривалості стажу. І це тільки початок – законом буде впроваджено механізм, який дозволить підвищувати розмір пенсій щороку, і не лише на рівень інфляції, але й відповідно до рівня зростання середньої заробітної плати», – заявив Рева.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати