Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Скорочення бюджету ООН, ініційоване США, зробить неможливим продовження її роботи, - Дюжаррік

25 травня, 09:15
Фото Reuters

Пропозиція щодо скорочення   підтримки ООН з боку США щонайменше на третину, ініційована президентом Трампом, викликала занепокоєння зі сторони організації. Так, речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік заявив, що такі дії спричинять неможливість продовження роботи із досягнення миру, розвитку, прав людини і гуманітарної допомоги, передає Радіо Свобода.

Трамп запропонував скоротити іноземну допомогу США на 19 мільярдів доларів, а це третина бюджету.  За планом президента Штатів фінансування програми ООН з підтримання миру скоротиться 1 мільярд доларів, а міжнародних організацій – на 44 відсотки.

Останню крапку в питанні витрат США у новому фінансовому році поставить Конгрес, чільні законодавці якого кажуть, що не підтримують такі радикальні скорочення.

Сполучені Штати є найбільшим донором ООН, сплачуючи 22 відсотки основного бюджету – це 5,4 мільярда доларів, 7,9 мільярдів йдуть на програму підтримки миру.

Раніше Дональд Трамп заявив, що рівень внеску США «несправедливий», додавши, що такі витрати будуть виправдані лише у випадку ефективної роботи ООН.

«Ми готові обговорити зі Сполученими Штатами, як можемо найкращим чином створити більш рентабельну організацію», – сказав Дюжаррік з посиланням на позицію генсекретаря Антоніо Ґутерріша.

За даними ОБСЄ кількість загиблих серед цивільних на Донбасі за рік збільшилася на 120%.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати