Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РФ активно концентрує свої війська біля українського кордону, - Турчинов

25 травня, 11:56
Фото Артема СЛІПАЧУКА, "День"

Українська розвідка спостерігає активну концентрацію російських військ у безпосередній близькості до українсько-російського кордону. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов в ході візиту на передову, передає прес-служба ради нацбезпеки.

За словами Турчинова, це може свідчити про підготовку російським військово-політичним керівництвом масштабних провокацій та наступальних дій, які можуть розпочатися в будь-який час.

Крім того, впродовж останнього тижня зафіксували найбільшу за останні півроку кількість обстрілів не лише позицій ЗСУ, але і населених пунктів.

"Використовується заборонена Мінськими угодами артилерія, танки, реактивні системи залпового вогню", - зазначив Турчинов.

Обстріли української території велися на глибину до 30 кілометрів, внаслідок чого були знищені цивільна інфраструктура, є загиблі не тільки серед військових, але й серед мирного населення.

Перебуваючи у Зацевому та Південному, які були взяті під контроль українських військових, Турчинов зазаначив, що наші бійці гідно тримаються попри постійні провокації з боку російських окупаційних військ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати