Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеркаль: справу моряків по суті буде розглядати окремий арбітраж

25 травня, 18:10
Фото з Facebook Lana Zerkal

Справу про імунітети українських кораблів і моряків, захоплених Росією, по суті розглядатиме окремий арбітраж. Це може бути тривалим процесом.

Про це у Гамбурзі журналістам заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає УНН.

"По суті справа розглядатиметься не в цьому суді (Міжнародний трибунал з морського права - ред.). Буде створено окремий арбітраж на підставі додатка 7 до Конвенції (ООН з морського права). Це триватиме роками", – сказала вона.

Сьогоднішнє рішення Міжнародного трибуналу з морського права у німецькому місті Гамбург, яким Росію зобов’язали звільнити українських моряків і повернути Україні захоплені судна, - перемога для України, вважає Зеркаль.

"Основне, що ми сьогодні отримали, – це питання звільнення наших моряків, наших кораблів, і те, що трибунал визнав, що у них є юрисдикція, і що застереження Російській Федерації щодо військової активності не застосовується, і що є терміновість для забезпечення ухвалення цього рішення", - підкреслила вона.

Зеркаль переконана, що російська сторона повинна закрити кримінальні справи і відпустити моряків.

"Як вони цього не робитимуть – це вже не питання трибуналу. Трибунал не дає Росії ніяких вказівок щодо того, як це зробити. Це дуже зважене і мудре рішення", – сказала вона.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати